STO is net als de bekende SGR een volwaardige reisgarantieregeling en biedt evenveel zekerheid
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Deniz Travel B.V. gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen (behalve losse accommodaties en losse vluchten). De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van Deniz Travel ervoor zorgen dat u uw geld terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaalt u de reissom niet aan Deniz Travel, maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Deniz Travel ontvangt uw reissom, die u heeft overgemaakt naar de speciale Derdengelden-rekening van SDCE, één dag na afloop van uw reis. Alleen in geval dat Deniz Travel B.V. in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van uw vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom niet over aan Deniz Travel, maar aan de STO. Eventuele schuldeisers van Deniz Travel kunnen geen aanspraak maken op de in bewaring gegeven reissommen. Indien u nog niet op reis bent, ontvangt u de betaalde reissom via STO terug. Wanneer u reeds onderweg bent, zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, dat u uw reis af kunt maken of dat u naar huis kunt terug keren.

Uw boeking en procedure
Nadat u van Deniz Travel een boekingsbevestiging/factuur heeft ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow en de boekingsgegevens te controleren. Na bevestiging hiervan kunt u indien gewenst direct overgaan tot betaling. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot het doen van de aanbetaling en later tot het voldoen van het restant van de reissom, of tot betaling van de hele reissom in één keer wanneer u kort voor vertrek heeft geboekt. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Belangrijke opmerkingen
• Eventuele klachten of claims over uw reis staan los van deze betaalmethode.
• Onze normale annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen van toepassing.
• De STO is geen geschillencommissie.

Deze manier van betalen zal wellicht iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij u graag volledig financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat.

Uiteraard kunt u met al uw vragen omtrent de STO-garantieregeling bij ons terecht.

Informatiefolder STO

www.sto-reisgarantie.nl
www.certo-escrow.com

Artikel uit Consumentenbond Reisgids over kleine reisorganisaties en STO-regeling

Garantie geregeld | STO-reisgarantie

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.