Globaal programma:

Dit programma is niet te combineren met vertrek of aankomst van uw Blue Cruise in Didim.

Dag 1

Aankomst op luchthaven van Dalaman of vertrek vanuit de haven waar u na een week Blue Cruise bent aangekomen. U wordt verwelkomd en ontvangt uw auto. Overnachting in hotel in Dalyan (reisduur Dalaman-Dalyan: ± 30 minuten).

Dag 2

Vandaag heeft u de gelegenheid om de directe omgeving van Dalyan te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bootje over de rivier nemen dat via het bijzondere natuurgebied in de rivierdelta richting het strand vaart waar de beschermde caretta-caretta schildpadden hun eieren leggen. Aan de rivier gelegen vindt u verder de Carische stad Caunos die gesticht werd in de 9e eeuw v.C. en de beroemde Koningsgraven. Tenslotte zou u een bezoekje kunnen brengen aan de modderbaden, waarvan gezegd wordt dat je er tien jaar jonger uitkomt. Garantie daarop geven we niet, maar het is in ieder geval een heel leuke belevenis.

Overnachting in hotel in Dalyan.

Dag 3

Na het ontbijt verlaat u het gezellige stadje Dalyan en gaat u op zoek naar een beetje avontuur in de canyon van Saklikent waar een rivier aan de voet van de 3024 meter hoge Ak Daǧlari uitmondt (reisduur Dalyan-Saklikent: ± 1 ½ uur). Zelfstandig kunt u een wandeling maken door een deel van deze 14 kilometer lange canyon met zijn smalle doorgang en hoge rotswanden. Voor een gezellige lunch kunt u terecht in één van de typisch Turkse restaurantjes aan het water.

Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan Xanthos, de hoofdstad uit het Lycische Rijk een plaats waar Alexander de Grote nog is geweest (reisduur Saklikent-Xanthos: ± 30 minuten).

Deze avond overnacht u een hotelletje in het gezellig havenplaatsje Kas, met zijn vele heerlijke restaurantjes, terrasjes en winkeltjes (reisduur Xanthos-Kas: ± 50 minuten).

Dag 4

Door een schitterend berglandschap en langs de Turkse kust rijdt u vanmorgen richting Olympos (reisduur Kas-Olympos: ± 2 uur). Daar zult u vandaag in een boomhut overnachten. De rest van de dag heeft u de tijd om de ruïnes van Olympos te bezoeken en even rustig bij te komen op het heerlijk rustige strand.

Een aanrader is een bezoekje te brengen aan het eeuwige vuur van Chimaera.

Dag 5

Heeft u uw verlanglijstje al geschreven? Vandaag zult u een bezoek brengen aan Myra, het dorp waar St. Nicolaas bisschop was (reisduur Olympos-Demre: ± 1 ½ uur).

In het stadje Demre kunnen de indrukwekkende, in een rotswand uitgehouwen rotsgraven uit de 4e eeuw v.C. worden bezocht. Direct daarnaast bevindt zich het goed bewaard gebleven Romeinse theater, dat met een doorsnede van 110 meter en 38 rijen zitplaatsen tot de grootste van Lycië behoorde.

In het centrum vindt u de Nicolaaskerk. Dit is de kerk waar in de 4e eeuw n.C. St. Nicolaas, de goedheiligman, zijn bisschopsambt bekleedde. Als gevolg van vele verwoestingen is de kerk meerdere malen opnieuw opgebouwd. Te zien is hoe een deel van de kerk dat onder de modder is verdwenen, weer wordt opgegraven.

De komende twee nachten overnacht u op een paradijselijke plaats. U rijdt met de auto naar het dorpje Üçaǧiz (reisduur Demre-Üçaǧiz: ± 45 minuten), waar u met een klein bootje naar het dorpje Kale Koyu wordt gebracht. In dit kleine pensionnetje kunt u genieten van het fantastische uitzicht over de baai en het eiland Kekova.

Dag 6

Vandaag wordt een heerlijk relaxte dag. U kunt vanuit Üçaǧiz een boottocht maken langs diverse baaien in het gebied van Kekova. U vaart o.a. de ruïnes van de ‘verzonken stad’. De sarcofagen en andere antieke overblijfselen onder water zijn door het heldere zeewater zeer goed zichtbaar.

Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de middeleeuwse citadel Simena (entreegeld ± € 4,- p.p.). U loopt er vanuit uw pension in ongeveer tien minuten heen en het uitzicht vanaf daar is werkelijk adembenemend.

Dag 7

Met een klein bootje wordt u weer teruggebracht naar uw auto in het dorpje Üçaǧiz. Onderweg naar de bekende blauwe lagune van Ölü Deniz kunt u een bezoek brengen aan Patara of Tlos indien u dat wilt (reisduur Üçaǧiz-Ölü Deniz: ± 2 ½ uur), maar u kunt u rechtstreeks doorrijden naar de spookstad Kaya Köyü. Kaya Köyü was een stad met ruim 400 huizen en openbare gebouwen, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije is verlaten. Een wandeling door de ruïnes van deze stad is heel bijzonder (reisduur Ölü Deniz- Kaya Köyü: ± 30 minuten).

Deze laatste nacht slaapt u in een romantisch hotelletje aan de rand van het centrum van Ölü Deniz.

Dag 8

In de loop van de dag rijdt u terug naar de luchthaven van Dalaman (reisduur Fethiye-Dalaman: ± 50 minuten), waar u uw huurauto weer inlevert en waarvandaan u terugvliegt of u uw transfer heeft naar een verlengingsbestemming.

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.