Globaal programma:

Afhankelijk van de vertrek- of aankomsthaven van uw Blue Cruise kan de Fly-drive in een andere volgorde plaatsvinden, bijvoorbeeld beginnen in Didim (dag 3). 

Dag 1

Aankomst op luchthaven van Dalaman of vertrek vanuit de haven waar u na een week Blue Cruise bent aangekomen. U wordt verwelkomd en ontvangt uw auto. Overnachting in hotel in Dalyan (reisduur Dalaman-Dalyan: ± 30 minuten).

Dag 2

Vandaag heeft u de gelegenheid om de directe omgeving van Dalyan te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bootje over de rivier nemen dat via het bijzondere natuurgebied in de rivierdelta richting het strand vaart waar de beschermde caretta-caretta-schildpadden hun eieren leggen. Aan de rivier gelegen vindt u verder de Carische stad Caunos die gesticht werd in de 9e eeuw v.C. en de beroemde Koningsgraven. Tenslotte zou u een bezoekje kunnen brengen aan de modderbaden, waarvan gezegd wordt dat je er tien jaar jonger uitkomt. Garantie daarop geven we niet, maar het is in ieder geval een heel leuke belevenis.

Overnachting in hotel in Dalyan.

Dag 3

In de loop van de morgen rijdt u naar Didim, een heerlijk kustplaatsje met een relaxte en nog echt Turkse sfeer (reisduur Dalyan-Didim: ± 2 ½ uur). Vanuit daar kunt u lopend een bezoek brengen aan de ruines van de bekende orakelplaats van de god Apollo in de antieke stad Didyma, waaraan het huidige dorp zijn naam dankt.

Ook kunt u met de auto naar de dichtbijgelegen antieke stad Milete (reisduur Didim-Milete: ± 30 minuten) of een heerlijke wandeling maken in de schitterende natuur bij het Bafa Meer (reisduur Bafa Meer-Didim: ± 30 minuten).

Heeft u even genoeg van alle cultuur? Dan kunt u ook kiezen om naar één van de langgerekte zandstranden te gaan, die tevens populair zijn bij de Turkse jetset.

U overnacht in een kleinschalig boutique hotel in Didim.

Dag 4

Voor vandaag staat één van de absolute Turkse highlights op het programma: Efeze (reisduur Didim-Efeze: ± 1 uur). Wij raden u aan om direct na het ontbijt te vertrekken om de grote massa voor te blijven, zodat u rustig kunt genieten van de belangrijkste archeologische plaats in Turkije, die één van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid is.

In de nabijheid van Efeze bevindt zich ook het Huis van de Maagd Maria, een bedevaartsplaats voor zowel christenen als moslims, aangezien de heilige maagd ook vijf keer in de Koran genoemd wordt.

U overnacht vandaag in een leuk hotel in de bekende badplaats Kuşadası. Dus geniet van de zonsondergang op een terrasje aan het strand en flaneer ’s avonds over de gezellige wandelboulevard.

Dag 5

Na een heerlijk ontbijt rijdt u landinwaarts naar de volgende bestemming van deze week, een plaats die u gezien móet hebben tijdens een bezoek aan Turkije: de beroemde kalkterrassen van Pamukkale (reisduur Kuşadası-Pamukkale: ± 3 uur). De letterlijke vertaling van Pamukkale is ‘kasteel van katoen’. Op blote voeten loopt u door het warme water in deze met wit kalksteen aangeslagen ‘baden’ naar boven, richting de oudheidkundige stad Hiërapolis. Deze stad stond voornamelijk onder Romeinse invloed en is samen met Pamukkale opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De belangrijkste bezienswaardigheid in Hiërapolis is de omvangrijke necropool, de best bewaarde begraafplaats uit de Romeinse tijd. Deze dodenstad telt 1200 graven van de meest uiteenlopende graftypes, waarvan helaas een flink aantal door de vele aardbevingen beschadigd zijn geraakt.

U overnacht in een kleinschalig hotel in Pamukkale dat door een familie wordt gerund.

Dag 6

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de antieke stad Aphrodisias (reisduur Pamukkale-Aphrodisias: ± 1 uur). Deze naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, vernoemde stad wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Daarom kunt u op uw gemak genieten van alle goed bewaard gebleven overblijfselen, waaronder de zeer gedetailleerd versierde Hellenistische sarcofagen.

Wij raden u aan te gaan lunchen in een lokaal eettentje in één van de dorpen die u passeert op uw weg naar Fethiye (reisduur Aphrodisias-Fethiye: ± 2 ½ uur). Liefhebbers van cultuur kunnen indien gewenst een kleine omweg maken langs de antieke stad Kibyra.

U overnacht in een heerlijk hotel direct aan zee met een schitterend uitzicht over de baai.

Dag 7

Na het ontbijt verlaat u de kust en gaat u op zoek naar een beetje avontuur in de canyon van Saklikent waar een rivier aan de voet van de 3024 meter hoge Ak Daǧları uitmondt (reisduur Fethiye-Saklikent: ± 45 minuten). Zelfstandig kunt u een wandeling maken door een deel van deze 14 kilometer lange canyon met zijn smalle doorgang en hoge rotswanden. Voor een gezellige lunch kunt u terecht in één van de typisch Turkse restaurantjes aan het water of een kwartier terugrijden naar Yakaköy, waar u gezellige restaurants met een fantastisch uitzicht vindt. Na afloop kunt u een bezoek brengen aan de antieke Lycische stad Tlos, waar naast de stadsmuren, een agora, theater, stadium, markt, gymnasium, badhuis, cisterne en restanten van een Byzantijnse kerk zijn opgegraven.

In de loop van de middag rijdt u naar de indrukwekkende spookstad Kaya Köyü (reisduur Tlos-Kaya Köyü: ± 45 minuten), een Griekse stad met ruim 400 huizen en openbare gebouwen, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije is verlaten.

De overnachting vindt net als gisteren plaats in een hotel in Fethiye (reisduur Kaya Köyü-Fethiye: ± 30 minuten).

Dag 8

In de loop van de dag rijdt u terug naar de luchthaven van Dalaman (reisduur Fethiye-Dalaman: ± 50 minuten), waar u uw huurauto weer inlevert en waarvandaan u terugvliegt of u uw transfer heeft naar een verlengingsbestemming.

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.