Comfort Blue Cruise

Geniet terwijl het u aan boord aan niets ontbreekt. ‘Niets moet, alles mag’ is het motto

Tijdens onze Comfort Blue Cruise verblijft u aan boord van een 4-sterren schip, dat minimaal 24 meter lang is en waarop u samen met andere gasten wordt ingedeeld. Aan boord is plaats voor een groep van maximaal 16 personen, die uit verschillende nationaliteiten zal bestaan. De minimumleeftijd voor onze Comfort Blue Cruise is 12 jaar. Zijn uw kinderen jonger dan 12 jaar? Vraagt u dan naar onze speciale kidscruise.

Hoe ziet een 4-sterren schip er uit?

Op het ruime voordek bevindt zich een zonnedek met ligmatrassen voor iedere gast en een fijne zitgelegenheid met tafel. Met tenten over het zonnedek kan indien gewenst (gedeeltelijk) schaduw worden gecreëerd. Op het achterdek is een bar en staat een grote tafel waar de maaltijden worden gebruikt en helemaal achterop zijn er over de gehele breedte ligbanken, waar heerlijk op gerelaxt kan worden. Over het gehele achterdek bevindt zich een zonnetent en de zijkanten kunnen indien nodig volledig worden afgesloten zodat u windvrij van de heerlijke maaltijden kunt genieten.
In de gezellige kajuit kan tijdens koelere avonden in voor- of naseizoen de hele groep gemakkelijk zitten. Hier liggen ook boeken en spelletjes waar iedereen gebruik van kan maken.
Het schip heeft acht comfortabele 2-persoonshutten met airconditioning en een eigen badkamer met een aparte douchecabine, wastafel, toilet en spiegel. De meeste schepen beschikken enkel over cabines met een 2-persoonsbed. Op sommige schepen zijn er echter ook cabines met twee 1-persoonsbedden.
Aan boord zijn diverse spelletjes, een radio+CD/mp3-speler, één of twee kano’s, snorkelspullen, hengels en ander visgerei, waar u gebruik van kunt maken wanneer u wilt.
Deniz Travel heeft meerdere 4-sterren schepen in zijn vloot, die op alle punten aan de hoge door Deniz Travel gestelde eisen voldoen. Bij voldoende belangstelling voor een bepaalde week wordt een tweede of derde volledig vergelijkbaar luxe schip ingezet. Op welk schip u uiteindelijk wordt ingedeeld, wordt uiterlijk twee weken voor vertrek bekend gemaakt.
Alle schepen voldoen uiteraard aan de door de overheid gestelde en gecontroleerde veiligheidseisen en zijn volledig verzekerd. Aan boord zijn voldoende (kinder)zwemvesten en reddingsboeien. Elk schip heeft een marifoon, (hand)GPS, bijboot met buitenboordmotor, lifeboats voor alle passagiers, brandblussers en noodsignalisatie.

Programma gedurende de week

Gedurende de week is er een afwisselend programma. U kunt deelnemen aan excursies (niet verplicht), een bezoek brengen aan een plaatsje, sportief bezig zijn of gewoon heerlijk zonnen en zwemmen wanneer het schip in een baai voor anker ligt. Wie van sportief houdt, kan gebruik maken van een kano aan boord of een mooie wandeling gaan maken. Ook worden er in diverse baaien andere vormen van watersport (tegen betaling) aangeboden.
Een aantal nachten blijven we in een baai zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. Wat dacht u van een frisse duik voor het ontbijt?

Grotendeels zal er op de motor worden gevaren, maar wanneer de weersomstandigheden en het programma het toelaten, zullen de imposante zeilen worden gehesen. De bemanning vaart het schip voor u, zodat u geen zeilervaring nodig heeft. Meehelpen mag echter altijd!

Routes

De Blue Cruise begint en eindigt altijd op zaterdag, met uitzondering van de route vanuit Rhodos, die vertrekt op zondag. Gedurende het seizoen dat van april t/m oktober loopt varen wij verschillende routes, zowel langs de Turkse Zuidwestkust als ook naar/vanuit de Griekse eilanden. Het is ook mogelijk om twee routes te combineren tot een 15-daagse reis. In welke week welke route wordt gevaren, vindt u in het seizoensoverzicht.
 
Het globale van-dag-tot-dag-programma van de week staat voor vertrek vast. Houdt u er rekening mee dat de kapitein, die de volledige verantwoording draagt over de veiligheid van het schip en de passagiers, te allen tijde het recht heeft om het programma te wijzigen wanneer de weersomstandigheden dat eisen.

Verzorging aan boord

U verblijft aan boord op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen.
’s Ochtends wordt een heerlijk Turks ontbijt op tafel gezet, bestaande uit koffie, thee, brood, diverse soorten kaas, worst, zwarte- en groene olijven, tomaat, komkommer, elke dag een ander eiergerecht, honing en verschillende soorten jams.
Mocht u in de loop van de ochtend trek krijgen, dan kunt u zelf wat fruit pakken dat op het achterdek voor u klaar staat.
Het middageten is bijna altijd vegetarisch en bestaat uit een verse groenteschotel, rijst of pasta, een bijgerecht en een smakelijke salade.
Rond vier/vijf uur ’s middags is het teatime, tijd voor een lekkere kop koffie of thee en indien het programma van die dag het toelaat zet de kok daar een versgebakken cake of een andere zelfgemaakte lekkernij bij op tafel.
Aan het begin van de avond zullen er een kleine snacks uit de keuken tevoorschijn komen, die heerlijk smaken bij uw drankje terwijl u geniet van het prachtige kleurenspel van de ondergaande zon.
Tijdens het diner kunt u genieten van de veelzijdigheid van de Turkse keuken. Als hoofdgerecht wordt er vis, vlees of kip geserveerd, vaak van de barbecue, soms uit de oven. Verder kunt u genieten van diverse mezes (kleine Turkse gerechten), pasta of rijst en één of meerdere salades. De maaltijd wordt afgesloten met fruit of een echt Turks nagerecht.
Alle maaltijden, van het diner op de aankomstdag tot en met het ontbijt op de vertrekdag, zijn bij de prijs inbegrepen. U heeft dus geen extra kosten voor verplichte diners aan wal.
 
Water, frisdranken en alcoholische dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar tegen betaling van normale prijzen aan boord verkrijgbaar. Deniz Travel kiest bewust niet voor een all-inclusive concept, omdat wij willen dat u alleen betaalt voor de drankjes, die u daadwerkelijk consumeert. Houdt u er rekening mee dat het kraanwater aan boord niet drinkbaar is en dat het niet toegestaan is om dranken van buitenaf mee te nemen.

Gegarandeerd op reis

Deniz Travel is aangesloten bij de STO-reisgarantieregeling. Dat betekent dat zowel uw reis als uw reissom bij ons volledig gegarandeerd zijn.

Alleenreizenden

Een Blue Cruise is een soort reis die ook heel geschikt is voor mensen die alleen reizen. Het is geen groepsreis waarbij u alles samen moet doen, maar u heeft wel het gezelschap van anderen aan boord waarmee u gezamenlijk eet en eventuele excursies onderneemt terwijl u toch uw privacy behoudt wanneer u dat wilt.
Aangezien de meeste schepen enkel over cabines met een 2-persoonsbed beschikken, is het niet mogelijk te kiezen voor een cabine op indeling. Tegen betaling van de singletoeslag, die u in de prijslijst tussen haakjes vindt, kunt u een cabine voor alleengebruik reserveren.
Gaat u liever met alleen singles/alleenreizenden op vakantie en bent u ouder dan vijftig? Kies dan voor onze speciale 50+ Singlecruise.

Hoe kunt u uw Blue Cruise-vakantie samenstellen?

Wij kunnen uw reis van A tot Z, dus inclusief vluchten, transfers en eventuele verlenging, voor u verzorgen en indien u speciale wensen heeft, kunnen wij het reisprogramma voor u en uw gezelschap volledig op maat maken. Aarzel niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen als u vragen of afwijkende wensen heeft, want met onze jarenlange ervaring kunnen wij bijna al uw vakantiewensen realiseren.

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.