Dé ideale ontstressvakantie voor zeilliefhebbers met en zonder zeilervaring

Vindt u het heerlijk om tijdens uw vakantie actief bezig te zijn, maar toch de mate van activiteit zelf te bepalen? Wij bieden u een veelzijdige en onbezorgde zeilvakantie in de Griekse wateren aan. Of u zeilervaring heeft, is niet van belang, aangezien de comfortabele zeiljachten worden bemand door ervaren Nederlandse schippers, die het vaargebied als geen ander kennen en u graag alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord. Samen met uw reisgenoten gaat u een zowel actieve als ontspannen zeilvakantie tegemoet naar diverse Griekse eilanden.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN EEN ACTIEVE ZEILVAKANTIE?

Er wordt gezeild van eiland naar eiland, geankerd in de mooiste baaien, waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water, en overnacht in kleine en pittoreske vissershaventjes. Er is altijd voldoende tijd om een plaatsje te verkennen, een mooie wandeling te maken en te genieten van de fraaie uitzichten vanaf de diverse eilandjes die worden aangedaan.

Terwijl het zeiljacht door het water snijdt, kunt u actief meezeilen door zelf aan het roer te staan of aan de winches te draaien, maar ook lekker zonnen en luieren op het ruime comfortabele teakdek.

Verzorging aan boord & boordkas

Bij aankomst betaalt u 200 euro voor de boordkas, waarvan de lokale kosten (havengelden, diesel, water, toeristenbelasting e.d.), maaltijden en dranken betaald worden. Inbegrepen zijn ontbijt, lunches en tussendoortjes als fruit en snacks gedurende alle dagen en twee keer per week een diner aan boord. Verder kunt u onbeperkt genieten van (alcoholische) drankjes. De maaltijden aan boord worden bereid door de bemanning, maar er wordt wel verwacht dat u af en toe een handje helpt met koken, de tafel dekken/afruimen en afwassen.

De overige diners zijn voor eigen rekening en zullen aan land in een gezellige Griekse taverna naar keuze plaatsvinden. Uit eten gaan is in Griekenland zeer betaalbaar, voor 15 tot 20 euro heeft u een heerlijke maaltijd inclusief drank.

Onze zeiljachten

De zeilvakanties worden gevaren met bijna 16 meter lange comfortabele zeiljachten van het type Jeanneau Sun Odyssey 51, die van alle gemakken voorzien zijn. Hierop is plaats voor maximaal acht gasten die verblijven in vier 2-persoonshutten, allen met eigen toilet/douche. Er zijn zowel hutten met 2-persoonsbedden als hutten met twee 1-persoonsbedden. Ook kunt u ervoor kiezen onder de eindeloze sterrenhemel te gaan slapen, want er zijn tevens zes slaapplekken op het dek. Het is niet mogelijk om tegen een toeslag een cabine voor alleengebruik te boeken.

De schipper en het eventuele tweede bemanningslid verblijven in een eigen kooi in de voorpiek van het schip.

Verder is er een gezellige kajuit, van alle gemakken voorziene kombuis en een zwemplatform met een douche. De ruime kuip op het achterdek waar gezamenlijk wordt gegeten, is voorzien van een biminitop, die beschutting biedt tegen de zon.

De zeiljachten zijn volledig uitgerust voor het varen op open zee en verkeren in uitstekende conditie om optimaal te kunnen zeilen. Bovendien worden ze voor aanvang van elke reis opnieuw op eventuele gebreken gecontroleerd. Ook de navigatiehoek voldoet aan de moderne eisen met de aanwezigheid van alle windinstrumenten, plotter, autopilot, diverse GPS-systemen, boordcomputer en een marifoon.

Routes

Er wordt zoveel mogelijk gezeild, gemiddeld een uur of vijf per dag. Van de motor wordt alleen gebruik gemaakt als dat nodig is, bijvoorbeeld om tijdig een haven te bereiken. ’s Avonds wordt er overnacht in een baai of een gezellig havenplaatsje. Als het schip voor anker ligt is er voldoende tijd om te zwemmen en snorkelen. Ook tijdens de lunch wordt er vaak een zwemstop gemaakt.

Vertrek van de actieve zeilvakantie is vanuit de haven van Kos, dat op loopstand van de gezellige oud stad ligt. U kunt kiezen uit verschillende routes, waarvan het merendeel plaatsvindt in de Dodekanesos, een prachtig zeilgebied met twaalf Griekse eilanden waar ook Rhodos toe behoort. Ook zijn er meerweekse zeiltochten naar o.a. Santorini en Athene.

Belangrijk

Deze zeilreis is een actieve vakantie. Aangezien de ruimte op het zeiljacht beperkt is, is het noodzakelijk dat u goed ter been bent, zich gemakkelijk kunt bewegen en bereid bent om uw handen uit de mouwen te steken wanneer dit nodig is.

Gegarandeerd op reis

Deniz Travel is aangesloten bij de STO-reisgarantieregeling. Dat betekent dat zowel uw reis als uw reissom bij ons volledig gegarandeerd zijn.

Book your stay

To check availability and rates please fill out the form below and we’ll get back to you within 24 hours.